Bilindiği üzere tarih alanında bugüne kadar Milli Mücadele dönemini konu alan pek çok tetkik eser kaleme alınmış, dönemle ilgili çeşitli arşiv belgeleri, hatıratlar, gazeteler ve fotoğraflar bu eserlerin yazımında kaynak olarak kullanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasını da teşkil eden bu süreç üzerine gerek askeri gerekse de siyasi tarih alanında yazılmış makale ve kitap türünden çeşitli çalışmalar günümüzde de hâlâ neşredilmeye devam etmektedir. Şüphesiz eğitim sürecinde her Türk vatandaşı bu döneme ilkokuldan itibaren ders müfredatında resmi tarih çerçevesinde aşina olmuş ve ders kitaplarında Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere önemli şahsiyetler, savaşlar, antlaşmalar ve farklı türden haritalar üzerinden okul sıralarından itibaren milli bir tarih çerçevesi oluşturulmuştur.
Bu doğrultuda başlangıçta akademik bir çalışma olarak kaleme aldığım “Habere Yansıyan Savaş: ABD Basınında Milli Mücadele” adlı eser, konu itibari ile 1918- 1922 yılları arasında Millî Mücadele Dönemi’nin Amerikan Basını’nda ne şekilde ele alındığını ve bu sürece etki eden unsurları ortaya çıkarma gayesiyle ortaya çıkmıştır. Tarihi bir kaynak olarak gazetelerin sübjektif bir çizgiye sahip olabileceklerinden yola çıkarak eserde kullanılan her türlü haber döneme ait birçok arşiv belgesi ve farklı tetkik eserlerle karşılaştırmalı olarak ortaya koyularak incelenmiş ve doğruluk derecesi açısından yeri geldiğinde dipnotlar vasıtasıyla açıklanmıştır.
Basın arşivi kullanılırken Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapan; The New York Times, Evening Star, Chicago Daily Tribune, The Los Angeles Times, The Washington Post, New York Herald, New York Tribune, The Boston Globe, The Miami News, The San Francisco Examiner… gibi gazeteler olmak üzere 112 farklı gazete ve Current History, The Literary Digest, Asia adlı 3 farklı dergi incelenmiş ve bu yayınlarda; Türkiye, Türkler, Yunanlılar, İtilaf Devletleri ve Mustafa Kemal Paşa’yı konu alan karikatür, haber ve yorum bu eser içerisinde yer almıştır. Mustafa Kemal Paşa’nın dönemin ABD gazetelerine vermiş olduğu ve bugüne kadar hiç yayımlanmamış röportajlarla birlikte, yine o döneme ait ilgi çekici karikatür, haber ve fotoğrafları içerisinde barındıran çalışma ayrıca Amerikan kamuoyunda o dönemdeki Türk algısını da ortaya koymaktadır.