Fotoğraf Öykü’de Selçuk Azmanoğlu kamerasıyla hayata şahitlik etmeyi sürdürüyor.
Başka Dünyaların Öyküleri’nde Azerbaycanlı yazar Eyvaz Zeynalov’un İlkokul Önlüğü isimli öyküsü Abdülkadir Özkan tarafından Türkiye Türkçe’sine, İran’lı öykücü Cemal Mîrsâdıkî’nin Benim Yorgun Gözlerim isimli öyküsü ise Yasamin Gholamrahmani tarafından Türkçe’ye çevrildi.
Heceöykü’de İlkler‘in bu sayıdaki öykücüleri Çilem Dilber ve Fatih Taşdelen.
Söyleşi bölümünde Mukadder Gemici ile Hatırlı Yara kitabının yayımı dolayısıyla öykü ve öykücülüğü üzerine Müzeyyen Çelik konuştu.
Öykü Üzerine bölümünde öyküye dair nitelikli, oylumlu inceleme, değerlendirme ve kuram yazıları okuyucusunu bekliyor: Hasibe Çerko Rasim Özdenören’in Profil öyküsünün izlerini sürüyor. Diğer başlıklar şunlar: Dürdane İsra Çınar: Dilin Uykusunu Kaçırmak- II; Sercan Ceylan: Gombrowicz ve Ferdydurke Avangarte Roman ve Modern Zamanda Saçmanın Koyultusu, Hayrettin Orhanoğlu: Beklentilerin Uğrağında Naime Erkovan’da Çoğul Bakış, Yavuz Demir: Masalların Yeniden Anlatılması Yoluyla Gelecek İnşası, Mehmet Kahraman: Öykü Nasıl Yazılmamalı, Ali Necip Erdoğan: Öyküde Biçim ve Varsayım
Yakın Plan’daki konuklarımız iki kıymetli öykücümüz: Ali Necip Erdoğan ve B. Nihan Eren. Handan Acar Yıldız, Ali Necip Erdoğan’la ilk kitabı Diğer Şeyler üzerine felsefeye de kapı aralayan kuşatıcı bir söyleşi gerçekleştirdi. Emin Gürdamur, “Diğer Şeyler mi Asıl Şeyler mi?” başlıklı bir yazıyla Ali Necip öyküleri üzerine oylumlu bir değerlendirme yaptı. Esra Özdemir Demirci, üçüncü öykü kitabını yayımlayan B. Nihan Eren‘le Hayal Otel’i konuştu ve kitap üzerine “Gerçeğin Kurgusu: Hayal Otel” başlıklı bir yazı kaleme aldı. B. Nihan Eren söyleşisi sizi hem bir yazarın dünyasında hem de Hayal Otel’in koridorlarında ufuk açıcı bir yolculuğa çıkaracak.
Benim Öyküm’ün bu sayıdaki konuğu Cihan Aktaş. Kendi Öyküsünü, bir öykünün yazılış serüveni üzerinden anlattığı yazısının başlığı: Minyatür Öyküyü Çağırdı, Öykü Romana Yol Açtı
Toplantı Tuba Dere’nin Kahramanlarıma Mektuplar kitabı üzerine yapıldı. Hatice Bildirici’nin yönettiği toplantıya Ali Karaçalı, Ali Necip Erdoğan, Sema Bayar, Fatma Aydar katıldılar.
Yaşadığım Gibi’de Mehmet Aycı hayatın içinden aldığı kurgu dışı anlatısını kalbe ve vicdana dokunarak sürdürüyor: Atımı Kurt Yedi, Beş
Kitaplık’ta Dürdane İsra Çınar, Engin Elman’ın Afrika’nın Yapayalnız Lalesi’ni; Rüveyda Durmaz Kılıç, Hasibe Çerko‘nun Kristal Kentler’ini; İshak Yetiş, Ömer Küçükmehmetoğlu’nun Üç Arkadaş’ını; Mehmet Ali Kaba, Ertuğrul Emin Akgün’ün Hepimizden Çok Korkuyorum’unu yazdılar.