Şiar dergisi 33. sayısıyla (Mart-Nisan 2021) okuyucusu ile buluştu. Serap Kadıoğlu’nun genel yayın yönetmenliğinde “Nasip Oldukça Çıkan Dergi” mottosuyla 7 yıldır yayın hayatına devam eden Şiar, bu sayısında irdelediği “Edebiyatta Nepotizm” dosya konusuyla raflara giriyor.
Derginin kapağında Yunus Emre’ye ait “Bir Sinek Bir Kartalı Salladı Vurdu Yere” dizesiyle birlikte yine Yunus’un teşhis sanatıyla cevaplar aldığı meşhur “sarı çiçek”ler dikkat çekiyor.
Şiar’ın sayfaları Hatip Çiçek’in “Unutulacak Şeyler” ve Erol Yılmaz’ın “Açmadan Solan Çiçekler” başlıklı şiirleriyle açılıyor.
Bu sayıda “Edebiyatta Nepotizm” dosya konusu kapsamında usta yazarların farklı pencerelerden özgün değerlendirmeleri yer alıyor. Şeref Bilsel “Edebiyat, Yalnızlığa Talip Olanların Gece Yarısı Pencereye Vuran Işığı”, Orhan Tepebaş “İyilik Tüccarlığı”, Esma Polat “Şeyhî’nin Harnâme’sine Sosyal Tenkit ve Edebî Himâye Bağlamlarında Bir Bakış”, Kaan Eminoğlu “Herkesin Bildiği Bir Sır(!): Edebiyatta Nepotizm”, Kuddusi Demir “Varoluşsal Yanılgı Olarak Nepotizm Veya Var Olmayan Edebî Yalnızlık”, Şadiye Kılıç “Edebiyatta Nepotizm Ve Me Too Hareketi” ve Abdullah Akın “Klasik Türk Şiiri Ekseninde Nepotizme Bir Bakış Açısı” başlıklı yazılarıyla dosyaya katkı sunmuşlar.
33. sayıyla birlikte yeni bir köşe Şiar okuyucularının istifadelerine sunuluyor. Dergi, her sayıda şairlerle ilk eserleri ile ilgili bir söyleşi yapacağını duyuruyor. Bu sayıda Kuddusi Demir ve Vahdettin Oktay Beyazlı, İlk Eserler Söyleşisi köşesinde “İlk Kitabı Göz Bebeğidir Şairin” başlığıyla Kaan Eminoğlu ile ilk eseri olan “Sizi İkna Edebilirim” kitabı odağında samimi bir muhabbet gerçekleştirmişler.
Bu sayıda yer alan diğer şairler ise şu şekilde: Hümeyra Yargıcı, Zeynep Yıldırım, Hasan Nalçacı, Serap Kadıoğlu, Muhammed Münzevi, Şadiye Kılıç, Murat Serdar Çakıroğlu, Abdullah Çevik, Ferhat Yöner ve Ferfur Oya.
İdris Mahfî Erenler, 33. sayıda “Kitâbetle Mübtelâ Bir Velî İsmail Hakkı Bursevî el-Celvetî”nin hayatını, hazretin bıçağının dilinden Şiar okuyucularının istifadelerine sunmuş.
Bu sayıda öyküleriyle dergide yer alan isimler ise şöyle: Sıddıka Zeynep Bozkuş, Cemalettin Latiç, Hakan Osman Çaldağ, Kuddusi Demir, Merve Çakır, Zeynep Odabaş, Özay Erdem ve Ümit Köksal.
Edebiyatçıların eserlerinin takdim, tahlil ve tavsiyesinin yapıldığı Sarraf köşesinde 33. sayıda Süheyla Karaca Hanönü, Mustafa Özçelik’in “Anadolu’nun Gönül Dili Yunus Emre” isimli eserini değerlendiriyor.
Derginin arka kapağında ise Dursun Çiçek imzalı bir fotoğraf ile birlikte Eray Akpınar’ın “Mor Tokmak Yarada Kabuk” başlıklı şiiri yer alıyor.
7 yıldır yoluna emin adımlarla ilerleyen Şiar, edebiyatseverlerle yazar-şairleri buluşturmaya devam ediyor.
Derginin giriş kısmında yer alan “Baharın başladığı şu günlerde, kalplerimizin mutena yerinde istisnasız yer alan muhabbet tohumlarının güneşlenmesi, çimlenmesi ve neticede meyveler vermesi” temennisine biz de sonuç bölümümüzde iştirak ediyor, Şiar’a yayın hayatında başarılar diliyoruz.
Selam, kayseri de yaşıyorum 33.sayılı dergiyi nasıl temin edebilirim.