TÜRK KORKU SİNEMASI KRONOLOJİSİ, 5. CİLDİ İLE RAFLARDA!
Dr. Gizem Şimşek Kaya’nın kaleme aldığı, yerli korku sineması üzerine yazılı tek kaynak olma özelliği taşıyan “Türk Korku Sineması Kronolojisi” bir yılda 62 filmin vizyona girdiği 2022’yi içeren 5. cildi ile raflardaki yerini aldı!
237 sayfadan oluşan, araştırmacılar ve türün takipçileri için eşsiz bir kaynak olma özelliği taşıyan “Türk Korku Sineması Kronolojisi 5. Cilt”, İzan Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.
1 Yılda 62 Yerli Korku Filmi Nasıl Vizyona Girdi?
Bunların yanı sıra, vizyona giren filmlerdeki kurgu hatalarından kullanılan mekân bağlamında pişti olan korku filmlerine kadar sadece izleyenlerin bilebileceği detaylarla bezeli 2022 yılı z raporu da kitapta yer alıyor.
Sadece vizyona girenler de değil, vizyon tarihi alıp ertelenenler ve çekim haberleri duyurulan yerli korku filmleri de daha önceli ciltlerde olduğu gibi detaylarıyla birlikte Türk Korku Sineması Kronolojisi’nde listeleniyor.
Gerilim Sineması da Unutulmadı
Gerilim sinemasına hakkını teslim etme amacıyla 2021 yılında, ülkemizdeki tek gerilim sineması kronolojisini kaleme alan Dr. Gizem Şimşek Kaya; bu türe dair çalışmalarını Türk Korku Sineması Kronolojileri çatısı altında sürdürüyor. Kitapta, 2022 yılında vizyona giren altı Türk gerilim filmine dair detayların yanı sıra çekim haberleri duyurulan gerilim filmlerinin de yer aldığı “Türk Gerilim Sineması” bölümü bulunuyor.
Arka Kapak Yazısı
62 filmin vizyona girmesiyle yıllık vizyon rekoru kıran Türk korku sinemasında karşımıza çıkan yapımların çoğunlukla neden aynı temalarda ilerlediğini merak ediyorsanız, cevabı bu kitapta!
Tıpkı, Türk Korku Sineması Kronolojisi’nin önceki ciltlerinde olduğu gibi…
Yazar Hakkında
İstanbul doğumludur. Marmara Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden mezun olan Şimşek, yüksek lisansını İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Anabilim dalında ve doktorasını Marmara Üniversitesi Radyo-TV, Sinema Anabilim dalında “Sinemada Korku Ve Din: 2000 Sonrası Amerikan Ve Türk Filmlerinde Cin Unsurunun Çözümlemesi (Eleştirel Kuram Ve Göstergebilimsel Metodoloji Çerçevesinde)” adlı teziyle tamamlamıştır. Sinemada eleştirel kuram ve inançlar, Türk korku sineması, sinema ve halkbilim üzerine çalışmalar yapmakta olup bu konular üzerine birçok ulusal ve uluslararası yayını bulunan Kaya, 2005-2013 yılları arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ne bağlı İletişim Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmış, 2021 yılından itibaren ise İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yazar, kendisi gibi yazar olan eşi Alper Kaya, altı kedileri ve kaplumbağaları ile birlikte İstanbul’da yaşamaktadır.