Türk Edebiyatında öykünün güçlü bir tarihi var. Ömer Seyfettin’den Sait Faik’e, toplumcu edebiyattan ’50 kuşağına; öykü yazarlarımızın üretimi ve yaratıcılığı hiç durmadı. Edebiyat dergilerinde halen bile öykünün nabzı güçlü atar. Pek çok öykü yayımcılığı yapan dergi ya uzun soluklu olur ya güçlü izler bırakır. Dergilerde gördüğümüz yeni isimler, kısa süre sonra raflarda kitaplarıyla görülür. Faruk Duman, bir söyleşisinde şöyle demiştir: “Dünyada öykü yazan bir biz kaldık neredeyse, bu bizim toplumumuzun ayrıcalığı.”
Site yakından incelendiğinde; “Tadımlık” bölümünde en fazla 750 kelimelik küçürek öykülerin yayınlandığı; “Doyasıya” bölümünde ise 750 kelimeyi aşan öykülere yer verildiği görülüyor. Böylece vakti kısıtlı herkese ‘iyi’ öykü okuma imkânı verilirken, kitap kurdu sıkı öykü okurlarına da tatmin edici genişlikte ve nitelikte öyküler sunuluyor. Bu sayfalarda; polisiye, gerilim, fantastik, gerçeküstü, post modern veya başka herhangi bir türde; edebi özgünlüğü ve niteliği olan her çeşit öyküye rastlamak mümkün. Sitede ayrıca “Uzun Ayın Kısası” isminde aylık bir kısa film seçkisi var. Bu bölümde, okurlara nitelikli kısa metraj filmler sunularak, onlara bir ‘mola’ ve ‘nefes alma’ imkânı sağlanıyor.
Yayıncılık yaptığı alan, iddiası sadeliğinden gelen teması ve tüm bu zengin içeriğiyle “Hişt! Hişt!” günlük hayatın rutin yoğunluğundan ve internetin ‘tık’ odaklı yoruculuğundan kaçınabilecek bir sığınak. Derginin yayımlanan sayılarına ve öykülerine histhist.com adresinden ulaşılabilir; Twitter ve Instagram sayfalarından yeni öyküler yayımlandıkça haberdar olabilirsiniz.
Hişt! Hişt! – Öykü
İnternet Sitesi: http://histhist.com/
Twitter: @histhistcom
Instagram: @histhistcom
İletişim: histhist.com@gmail.com